вівторок, 21 березня 2023 р.

Безпечна поведінка дітей під час війни

 Виховна година "Безпечна поведінка дітей під час війни" відбулася 21 березня для учнів 6-А класу #Камянка_ліцей_1. Бібліотекарі дитячого абонементу запросили на урок до класу провідного інспектора ВЗНС ЧРУ ГУ ДСНС України у Черкаській області лейтенант служби цивільного захисту Будник Катерину Олександрівну.

Тема обговорення була широка й дуже корисна.Одним із найважливіших пунктів розмови був алгоритм поведінки при виявленні вибухових пристроїв. Небезпека може чатувати всюди: і на звільнених від окупації територіях, і в прифронтових зонах, і навіть на відносно мирних територіях – у лісі, біля водойм, у полях, закинутих будівлях, привабливих на перший погляд об’єктах (іграшки, коробки з-під цукерок). Особисто обговоривши з підлітками ці нюанси, представниця ДСНС продемонструвала навчальне відео, у якому детально розписано, якими бувають вибухонебезпечні предмети, що треба вчинити насамперед і чого не робити в жодному разі.
А також до зустрічі з учнями приєдналася старший інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області, старший лейтенант поліції Виноградова О.В. і роз’яснила учням, що таке булінг, його основні прояви, форми, хто найчастіше стає жертвами таких дій та попередила, до яких наслідків може привести замовчування дитиною факту вчинення відносно неї фізичного та морального насилля. Особливу увагу звернула на кібербулінг, так як молоде покоління більше свого вільного часу проводить в соціальних мережах.





Немає коментарів:

Дописати коментар