пʼятниця, 8 вересня 2023 р.

пʼятниця, 1 вересня 2023 р.

День знань

 Хай в серці кожної дитини живе любов до України




Продовжить речення:

– Для мене Україна це ...»

 

«Які українці?»

 

Вікторина «Чи знаєте ви Україну?»

 У якій півкулі знаходиться на карті наша Батьківщина? (У східній).

 На якому материку ми живемо? (Євразія).

 Коли країна проголосила свою незалежність? (24 серпня 1991 року).

 Де знаходяться географічний центр Європи? (На території України в

Закарпатській області поблизу с. Ділове).

 Як називається найвища вершина Карпат? (Гора Говерла, 2061 м).

 Яка найбільша річка в Україні? (Дніпро).

 Найглибша у світі станція метро («Арсенальна» у Києві. Вона

знаходиться під землею на глибині 105 м.)

 Найкоротша головна вулиця з усіх столиць світу, але в той же час одна

з найширших і найкрасивіших (Хрещатик у Києві. Її довжина всього 1225 м.)

 Найдовша печера України («Оптимістична» і знаходиться на Поділлі.

Це гіпсова печера на глибині 20 м протяжністю 216 км)

 Автор однієї з перших у світі Конституцій (Пилип Орлик - гетьман

Запорізького війська).

 Хто перший в світі розробив літак з найбільшою в світі

вантажопідйомністю? (Конструкторське бюро Антонова, розробили літак з

найбільшою в світі вантажопідйомністю - Ан-225 «Мрія». Спочатку він

проектувався для транспортування космічних кораблів.

 

«Україно, Моя Україно! Я для тебе на світі живу» урок-парад патріотичних ідей про те, яким може бути майбутнє України в найближчі роки й у віддаленій перспективі. На уроці учні шукатимуть відповіді на питання про свої здібності, можливості, та чим вони хотіли б займатися у майбутньому.






вівторок, 9 травня 2023 р.

День Європи

 Цьогоріч Україна вперше за двадцять років долучиться до заходів з нагоди Дня Європи — свята, яке традиційно 9 травня відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності на континенті"Будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм", — сказав президент Володимир Зеленський у зверненні 8 травня після підписання указу про щорічне відзначення свята в Україні.

Пропоную пройти інтерактивну гру та вікторину за посиланням

https://learningapps.org/view19661051?fbclid=IwAR10CcpvQ4SctSHgHLWKGLTeCByDHLq1zi4mY3RTJrBAyEFeQJRzjFK3YRw

https://learningapps.org/watch?v=pj0weqx3c23&fbclid=IwAR0JWNNwvMNFvDCrzZxsQYRJzmBOtFUSej-S19Qi5B5Cy7nwSHgC5N9RnH8




понеділок, 8 травня 2023 р.

День пам'яті та примирення

 8 травня – День пам'яті та примирення. Сумна і важлива дата, яка має нагадати всім нам про необхідність збереження миру на планеті та недопустимість війни. На честь цього визначного дня ми завітали до Публічної бібліотеки та ознайомилися з книжковою виставкою 

"Перегортає пам`ять сторінки, веде туди на фронтові дороги" .






пʼятниця, 5 травня 2023 р.

Конкурс "Кенгуру"

Вже традицією у нашій школі стало приймати участь у Міжнародних конкурсах. Цьогорічний математичний конкурс "Кенгуру" відбувся 16-19 березня. Участь у ньому взяли учні і нашого класу. Всі учасники конкурсу отримали сертифікати.




четвер, 27 квітня 2023 р.

Чорнобиль…

 Чорнобиль…Минуло 37 років. Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль.

Серед природних і техногенних катастроф, які сталися упродовж історії людства, Чорнобильська займає особливе місце. Вона засвідчує всемогутність і безсилля людини.Сьогоднішній урок пам’яті – про ті трагічні події ми прослухали в Публічній бібліотеці.



                                                                                                 
 








пʼятниця, 21 квітня 2023 р.

Всесвітній день Землі

 

За рішенням ООН щорічно 22 квітня народи всього світу відзначають Всесвітній день Землі. У цей день проходять міжнародні акції на захист планети, направлені проти жорстокого, варварського і нерозумного використання природних ресурсів Землі.

З метою виховання в учнів любові, людяності, доброти, почуття патріотизму. Бібліотекарі розповіли про екологічні проблеми нашої планети, закликали оберігати природу рідного краю. Крім того, вони наголосили на тому, що бажання знати якомога більше про природу й довкілля було завжди притаманне людині ще з перших кроків її розвитку. Кожен із нас відповідальний за стан навколишнього середовища.











Земля – наш спільний дім: бережімо її!

середа, 19 квітня 2023 р.

Тиждень пожежної безпеки

 В рамках Тижня пожежної безпеки на уроці основ здоров'я вчитель Снігур А.П. повторила алгоритм надання допомоги при опіках та отруєнні чадним газом, а ми створили проєкт "перша допомога при опіках".



понеділок, 17 квітня 2023 р.

Запобігти. Врятувати. Допомогти

 Найвищими цінностями суспільства є ЖИТТЯ!

В рамках Тижня Пожежної безпеки "Запобігти. Врятувати. Допомогти" учні удосконалили свої знання щодо правил пожежної безпеки, як швидко приймати рішення в екстремальних ситуаціях та виконувати певні дії.
Учні переглянули відеоролик "Правила безпеки під час пожежі", дізнались історію походження вогню, приймали активну участь у вікторині, відгадували загадки, на швидкість (ніби поспішають пожежу гасити) розфарбовували пропоновані малюнки та проходили тестування




пʼятниця, 7 квітня 2023 р.

Дітям про здоровий спосіб життя

 Всі діти знають, що здоров’я – основна складова успішного майбутнього. Здоров’я  закладається при народженні дитини та укріплюється протягом усього життя. Здоровий організм у тієї людини, яка веде здоровий спосіб життя.

Здоровий спосіб життя – це система поведінки людей, яка направлена на постійне фізичне вдосконалення, культуру харчування і взаємних стосунків, повноцінного сімейного життя, високу творчу активність, високоморальне відношення до навколишнього середовища, людей і самих себе.

Пропоную переглянути презентацію



вівторок, 21 березня 2023 р.

Безпечна поведінка дітей під час війни

 Виховна година "Безпечна поведінка дітей під час війни" відбулася 21 березня для учнів 6-А класу #Камянка_ліцей_1. Бібліотекарі дитячого абонементу запросили на урок до класу провідного інспектора ВЗНС ЧРУ ГУ ДСНС України у Черкаській області лейтенант служби цивільного захисту Будник Катерину Олександрівну.

Тема обговорення була широка й дуже корисна.Одним із найважливіших пунктів розмови був алгоритм поведінки при виявленні вибухових пристроїв. Небезпека може чатувати всюди: і на звільнених від окупації територіях, і в прифронтових зонах, і навіть на відносно мирних територіях – у лісі, біля водойм, у полях, закинутих будівлях, привабливих на перший погляд об’єктах (іграшки, коробки з-під цукерок). Особисто обговоривши з підлітками ці нюанси, представниця ДСНС продемонструвала навчальне відео, у якому детально розписано, якими бувають вибухонебезпечні предмети, що треба вчинити насамперед і чого не робити в жодному разі.
А також до зустрічі з учнями приєдналася старший інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області, старший лейтенант поліції Виноградова О.В. і роз’яснила учням, що таке булінг, його основні прояви, форми, хто найчастіше стає жертвами таких дій та попередила, до яких наслідків може привести замовчування дитиною факту вчинення відносно неї фізичного та морального насилля. Особливу увагу звернула на кібербулінг, так як молоде покоління більше свого вільного часу проводить в соціальних мережах.





понеділок, 20 березня 2023 р.

Наші досягнення

 До 209-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка наші дівчатка Крістіна Маслей отримала 3 місце за участь в конкурсі"Душа митця завжди крилата" та  Поліна Касян отримала грамоту за зайняте перше та друге місця в міському конкурсі "Тарасовими шляхами".

Вітаємо!!!




пʼятниця, 17 березня 2023 р.

Година психолога

"Я в світі міжособистісної взаємодії"

     Процес формування навичок будувати позитивні соціальні міжособистісні зв'язки та їх розвиток залежить як від індивідуальних особливостей дитини, так і соціального середовища, в якому знаходиться особистість. Тому важливо працювати і над розвиток індивіда, і над створенням безпечного і позитивного соціального оточення. 
    Таким чином, сьогодні спільно із соціальним педагогом ліцею Шкворець Л.Д. проводили діагностично-просвітницьку роботу з учнями 6 -А класу на тему "Я в світі міжособистісної взаємодії".