понеділок, 26 грудня 2022 р.

Лекція

 Сьогодні до нас завітала лікар- гінеколог Григорьєва Валерія Сергіївна та провела лекцію для дівчаток на тему: «Статеве дозрівання та особиста гігієна дівчат». Учениці мали змогу отримати фахову, актуальну та корисну для них інформацію, а також відповіді на питання, які їх цікавили. Потрібно пам’ятати, що статеве виховання в умовах сьогодення є особливо актуальним.






вівторок, 13 грудня 2022 р.

АНДРІЇВСЬКІ ВЕЧОРНИЦІ

 Сьогодні, 13 грудня, відзначається Свято Андрія Первозванного, яке вважається найбільшим передноворічним святом. В народі говорили: «Зима прийшла і празничків привела».  Дійсно, взимку багато свят. Однак день Андрія Первозваного здавна був одним з найочікуваніших і найвеселіших та називали його «Великими вечорницями».

Дякуємо за таке гарне свято Мозговій Л.В та Дмитрук Ю.Ю.















середа, 7 грудня 2022 р.

ДЕНЬ ХУСТКИ

 З давніх-давен хустка для українців була символом жіночності, вірності й кохання, а також оберегом. Дівчата та жінки носили її протягом усього року. При цьому хустина була обов’язковим головним убором заміжньої жінки.

Цього дня у нашому ліцеї бібліотекар Дмитрук Ю.Ю. провела  майстер-класи для бажаючих , як правильно в’язати та носити хустку.
День української хустки є неофіційним святом, яке відзначається з 2019 року, щорічно 7 грудня з метою об’єднання жінок різного віку, фаху та національності для збереження українських традицій.









Хустка з давніх часів була важливим символом української культурної спадщини. Їх передавали у спадок за жіночою лінією і оберігали, адже це була сімейна реліквія.
Маємо  надію, що українська хустка завжди буде в пошані та передаватиметься з покоління в покоління. Хай завжди українська хустка-берегиня береже тепло наших душ і живе вічно, як наша невмируща – Україна!

вівторок, 6 грудня 2022 р.

Козацькі забави

🇺🇦 До Дня Збройних Сил України для наших учнів були проведені козацькі забави"Мужність і відвага крізь віки"( вчитель фізичної культури Батланов С.М.). Учні з великим задоволенням змагалися у спритності, кмітливості, силі та інтелекті і показали чудовий результат 👍 Віримо у ЗСУ!!!! Віримо у ПЕРЕМОГУ