понеділок, 26 грудня 2022 р.

Лекція

 Сьогодні до нас завітала лікар- гінеколог Григорьєва Валерія Сергіївна та провела лекцію для дівчаток на тему: «Статеве дозрівання та особиста гігієна дівчат». Учениці мали змогу отримати фахову, актуальну та корисну для них інформацію, а також відповіді на питання, які їх цікавили. Потрібно пам’ятати, що статеве виховання в умовах сьогодення є особливо актуальним.






вівторок, 13 грудня 2022 р.

АНДРІЇВСЬКІ ВЕЧОРНИЦІ

 Сьогодні, 13 грудня, відзначається Свято Андрія Первозванного, яке вважається найбільшим передноворічним святом. В народі говорили: «Зима прийшла і празничків привела».  Дійсно, взимку багато свят. Однак день Андрія Первозваного здавна був одним з найочікуваніших і найвеселіших та називали його «Великими вечорницями».

Дякуємо за таке гарне свято Мозговій Л.В та Дмитрук Ю.Ю.















середа, 7 грудня 2022 р.

ДЕНЬ ХУСТКИ

 З давніх-давен хустка для українців була символом жіночності, вірності й кохання, а також оберегом. Дівчата та жінки носили її протягом усього року. При цьому хустина була обов’язковим головним убором заміжньої жінки.

Цього дня у нашому ліцеї бібліотекар Дмитрук Ю.Ю. провела  майстер-класи для бажаючих , як правильно в’язати та носити хустку.
День української хустки є неофіційним святом, яке відзначається з 2019 року, щорічно 7 грудня з метою об’єднання жінок різного віку, фаху та національності для збереження українських традицій.









Хустка з давніх часів була важливим символом української культурної спадщини. Їх передавали у спадок за жіночою лінією і оберігали, адже це була сімейна реліквія.
Маємо  надію, що українська хустка завжди буде в пошані та передаватиметься з покоління в покоління. Хай завжди українська хустка-берегиня береже тепло наших душ і живе вічно, як наша невмируща – Україна!

вівторок, 6 грудня 2022 р.

Козацькі забави

🇺🇦 До Дня Збройних Сил України для наших учнів були проведені козацькі забави"Мужність і відвага крізь віки"( вчитель фізичної культури Батланов С.М.). Учні з великим задоволенням змагалися у спритності, кмітливості, силі та інтелекті і показали чудовий результат 👍 Віримо у ЗСУ!!!! Віримо у ПЕРЕМОГУ



пʼятниця, 25 листопада 2022 р.

16 днів проти насильства


 Акція «Долоньки - НЕ для биття»

✋🏼💗🤚🏼
Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», мета якої - привернути увагу суспільства до проблем подолання насилля у родині, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
У рамках запланованих заходів ми також долучилися до боротьби за справедливість, створивши малюнки «Долоньки - НЕ для биття»😇.
…А для чого ж тоді долоньки?🤔 Діти із великим ентузіазмом пропонували різні варіанти добрих справ, які можна зробити своїми руками✨. Їхні ідеї - щирі та сповнені толерантності, тому що там немає місця приниженню гідності людини!
Дякуємо за таку кількість тепла❣️








понеділок, 21 листопада 2022 р.

Гідність і Свобода

 “Свобода-це вміння сказати “так” своїм мріям Гідність -це вміння сказати “ні” своїм страхам”    Щорічно 21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Згідно з Указом Президента України «Про відзначення у 2017 році Дня Гідності та Свободи» від 30 вересня 2017 року  з метою усвідомлення дітьми та учнівською молоддю важливого значення подій Помаранчевої революції та Революції Гідності для утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи і справедливості та європейського шляху розвитку України та вшанування патріотизму , мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей.


середа, 16 листопада 2022 р.

День Толерантності

 У суспільстві толерантність означає терпимість до інших думок, поглядів, традицій. Життя суспільства, як і життя окремої людини, ґрунтується на впливі ідей, поглядів, теорій. За часи історії людства їх промайнуло чимало. З розвитком суспільства до людей прийшло розуміння, що Земля не є надто великою, вона – наш спільний дім, всі люди в якому – сусіди. А для того, щоб людство успішно спілкувалося, треба бути толерантними, тобто терпимими. Толерантна людина - це перш за все особистість, якій притаманні духовні, моральні цінності та якості. Як писав Олександр Довженко: «…людина повинна бути Людиною…». Цей вислів пояснюється тим, що кожен з нас повинен задуматися над своїм відношенням до інших, вміти правильно підтримати один одного, поважати людей, прислуховуватися до інших думок та бути обережними з різкою критикою.

Про все це повідомила бібліотекар дитячого абонементу Дмитрук Ю.Ю. на тематичній зустрічі «Толерантність шлях до миру».




середа, 9 листопада 2022 р.

УРОК БІОЛОГІЇ

 Міні проекти на уроці біології "Чому скисає молоко?" "Корисні та шкідливі бактерії"




ДЕНЬ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

9 листопада - День писемності та мови.
В украЇнській абетці є літера, що робить нашу мову унікальною і неповторною, це літера Ї.
Від тихої маминої колискової до всесвітньо відомого гімну пронесла літера Ї вогники віри і свободи.
Свій вірш декламує Поліна Касян,





 

субота, 15 жовтня 2022 р.

14.10.2022 НаУрок - конкурс «Захисники та захисниці України»

 Учитель інформатики Олефіренко Наталія Михайлівна за завданням виховної служби ліцею використала реєстрацію учнів з інформатики на платформі НаУрок і запросила учнів своєї підгрупи взяти участь у Всеукраїнському конкурсі «Захисники та захисниці України», який присвячений Дню захисників і захисниць України 14 жовтня.


Найкращі результати:
100% балів набрав Дмитрук Н.
90-99% балів і отримала Диплом І ступеня Висоцька О.
80-89% балів і отримали Диплом ІІ ступеня Коваленко В., Гирич К.

 
ПРО КОНКУРС
Новий конкурс, присвячений Дню захисників і захисниць України, — це вдячність мільйонам наших героїв, які захищали та продовжують захищати рідну землю від ворожих атак.
Конкурс буде пізнавальним кожному та кожній, хто цікавиться історією України, й хоче доповнити свої знання про звитягу захисників доби Київської держави та українських козаків, подвиги українців і українок в часи Другої світової війни та ключові події Російсько-української війни.

пʼятниця, 14 жовтня 2022 р.

Покрова

 14 жовтня – свято Покрови Пресвятої Богородиці або Святої Покрови, для православних українців є одним з найбільших релігійних свят осені.

НАШІ УЧНІ ТЕЖ ПРИЄДНАЛИСЯ ДО ОНЛАЙН-ФЛЕШМОБУ "СИЛА НЕСКОРЕНИХ"
ЯКИЙ ПРОХОДИВ В ПУБЛІЧНІЙ БІБЛІОТЕЦІ #ПБПокровУкраїнапонадусе

понеділок, 10 жовтня 2022 р.

Зробимо Покрову теплішою

До Покрови та Дня захисників і захисниць України у Кам'янському ліцеї №1 відбулася благодійна акція "ЗРОБИМО ПОКРОВУ ТЕПЛІШОЮ".
Учні та вчителі, батьки та працівники нашого ліцею активно долучилися до благородної справи! Спільними зусиллями нам вдалося зібрати 395 пар теплих шкарпеток, рукавиці, устілки. Учні намалювали листівки, написали листи для захисників, власноруч виготовили обереги нашим мужнім воїнам! Зібрану допомогу передали захисникам у Херсонському напрямку. Тож, на свято Покрови гостинці були у наших захисників. Сподіваємося, що хоч трішки тепла нам вдалося подарувати справжнім патріотам нашої України. Щиросердно ми вдячні кожному, хто долучився до проведення нашої акції. Разом до ПЕРЕМОГИ! Все буде Україна 🇺🇦!


середа, 5 жовтня 2022 р.

Творчі канікули

 Від душі вітаємо із цим досягненням, бажаємо натхнення і яскравих ідей та звісно, запрошуємо продовжувати свої літературні виправи та долучатися до інших конкурсів нашої книгозбірні.



вівторок, 6 вересня 2022 р.